Çatı İzolasyonu İşlemi Nasıl Yapılır?
Çatılar, binaların hem en fazla göze çarpan kısımları hem de ısınma konusunda en büyük role sahip alanlarıdır. Doğru malzeme ve tasarımda yapılmayan çatılar, özellikle kış aylarında kişileri oldukça zorlamakta ve ciddi bir ısınma sorununa neden olmaktadır. Bu tarz bir durumla karşı karşıya kalan kişiler çoğu zaman çatı tadilatı veya çatı izolasyonu yapmaya karar vermekte ve bu aşamada “çatı izolasyonu işlemi nasıl yapılır?” sorusunu sormaktadır. İşte yanıtı:
Çatı tadilatı veya çatı izolasyonu yapılırken alanında gerekli donanım ve tecrübeye sahip bir ekiple çalışmak her şeyden önemlidir. Daha uygun fiyatlı olduğu için tercih edilen yerler çoğu zaman uzun vadede daha büyük maliyetlere neden olmakta ve üstüne ek bir zaman kaybı yaşanmasına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle çatı izolasyonu yapmadan önce detaylı bir piyasa araştırması yapılmalı ve sonrasında nereyle çalışılacağına karar verilmelidir.
Asev mimarlık alanının en iyisi olan mimar ve mühendisleriyle kurulduğu günden beri kaliteye en uygun fiyatla ulaşmanız için çabalıyor. Sektörün aranan isimlerinden oluşan ekibiyle mimari, yapı tasarım ve dekorasyon alanındaki tüm projelerde hayallerinizi hayata geçirmenize yardımcı oluyoruz.
Çatı İzolasyonu Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Çatı izolasyonu, eskiyen ve artık görevini yerine getiremeyen çatıları yıkmadan yenileme işlemidir. Olumsuz hava koşullarına 4 mevsim boyunca doğrudan maruz kalan çatıların yüksek ısıya, soğuk havaya ve fırtınalı hava koşullarına karşı dayanıklı olması gerekir.
Çatı izolasyonu pek çok amaçla yapıldığından süreç içerisinde müşteri talebine uygun bir yol izlemek oldukça önemlidir. Kimi su yalıtımı, kimi ses yalıtımı kimiyse ısı yalıtımı için çatı izolasyonu yaptırır. Bazı durumlarda ise müşteriler, tüm bunları karşılayacak bir malzemeden çatı izolasyonu yaptırmak ister. Bu noktada talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda bir yol haritası hazırlanmalı ve bu doğrultuda maliyet belirlenmelidir.
Çatı izolasyonu için çok sayıda yöntem ve malzeme kullanılsa da uzmanlar tarafından onaylanan en etkili izolasyon malzemesi, poliüretan sprey köpüktür. Enerji verimliliğine katkı sağlayan bu köpük, çatı yalıtımında rakiplerinin neredeyse tamamından daha iyidir.
Peki çatı izolasyonu nasıl yapılır? İzolasyon sürecinde hangi adımlar izlenir? İşte yanıtı:
Projeye başlamadan önce çatının yapılacağı alana gidilir ve gerekli incelemeler yapılır. Uygulama açısından bir engel olup olmadığı tespit edilir ve ardından engel teşkil eden bir durum varsa ortadan kaldırılmaya çalışılır.
Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra izolasyon malzemesi olarak ne kullanılacağına karar verilir. Malzeme seçiminde müşterinin ihtiyaç ve talepleri göz önüne alınıp bütçeye uygun seçim yapılır.
İzolasyon sürecine başlamadan önce çatı onarıma hazır hale getirilir. İzolasyonun uzun süre boyunca kalıcı olması için çatı nemden ve tozdan arındırılır. Ardından uygulamaya geçilir. Uygulamanın ne kadar sürede tamamlanacağı çatının büyüklüğüne ve malzemenin işlem süresine göre değişiklik gösterebilir.